Παρουσιαση : EVROAL Αρθρο

 Mερικές συμβουλές σε ένα κείμενο που αξίζει να το διαβάσετε

 

 

¤ Ένα σημαντικό συγκρητικό πλεονέκτημα ειναι οτι τα συνθετικά κουφώματα pvc ενισχύουν την θερμότητα του σπιτιού.Αυτό συμβαίνει διότι το πλαστικό ειναι κακός αγωγός της θερμότητας συγκρητικά με τα κουφώματα αλουμινίου.Αυτό σημαίνει ότι στην επιλογή κουφωμάτων pvc δεν θα υπάρχει μεταφορά θερμότητας απο το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού και αντίστροφα κάτι που συνεπάγεται η διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στον χώρο άρα και στην εξοικονώμηση χρημάτων αλλα και ενέργειας.

¤ Η ηχομόνωση επίσης ειναι ένα θετικό που χαρακτηρίζει το pvc διότι εκτός απο κακός αγωγός της θερμότητας δεν επιτρέπει και την μετάδοση του ήχου.Πιό συγκεκριμένα μελέτες εχουν δείξει οτι μειώνουν την ένταση των εξωτερικών ήχων κατα 70%

¤ Ένα απο τα κύρια πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζει τα κουφώματα pvc είναι το κόστος τους,ωστόσο δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μια δέυτερη φθηνή λύση αλλα μία οικονομικότερη εξίσου με τις υπόλοιπες.

¤ Η Ασφάλεια τα χαρακτηρίζει !!!Υπάρχει η παρεξήγημενη εικόνα πως τα κουφώματα pvc δεν ασφαλίζουν λόγω του υλικού τους γεγονός που ίσχυε παλαιότερα,πλέον στο εσωτερικό τους διαθέτουν προφίλ αλουμινίου που προσδίδει μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά απο τι τα παλαιότερα

¤ Τα σύγχρονα κουφώματα pvc χαρακτηρίζονται απο ιδιαίτερη αντίσταση στη βροχή και στους ανέμους λόγω αυτής της στεγανότητας δεν συγκεντρώνει υδρατμούς εσωτερικά κατι που συμβαίνει στο εσωτερικό των κουφωμάτων αλουμινίου ευκολότερα

¤ Αποτελούν και αυτά εν μέρει οικολογικά υλικά.Το pvc ανακυκλώνεται εως και 7 φορές μέχρι να αχρηστευτεί και έχουν την ιδιότητα να σβήνουν μόνα τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

¤ Έχουν μικρό κόστος συντήρησης και ταυτόχρονα μεγάλη διάρκεια ζωής.Δέν χρειάζονται βάψιμο και γενικά συντήρηση παρά μόνο απλό καθαρισμό κυρίως για λόγω αισθητικής,εκτός αυτού όμως δεν αλλοιώνονται δεν χαλάνε εύκολα και δεν σκουριάζουν ακόμα και σε περιοχές με υγρασία

¤ Πλέον τα σύγχρονα κουφώματα pvc ΔΕΝ κιτρινίζουν.Δεν αλλοιώνεται το χρώμα τους είτε είναι κάποιο χρώμα είτε λευκό.

¤ Η θέση του κουφώματος είναι ακόμα μια παράμετρος που επηρεάζει σημαντικά την επιλογή σας. Η έκθεση στον ήλιο και τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός του κουφώματος είναι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπ` όψιν (π.χ. σε βορινό παράθυρο δεν ενδείκνυται η εφαρμογή κουφώματος αλουμινίου χωρίς θερμομόνωση, γιατί θα υπάρχουν μεγάλες απώλειες ενέργειας).


¤ Στην τελική επιλογή θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας: θερμομόνωση, ασφάλεια, εξοικονόμηση χώρου και ηχομόνωση.

¤ Ο ρόλος του κατασκευαστή και του τεχνικού που θα εφαρμόσει το κούφωμα είναι πολύ σημαντικός. Όποιον κι να επιλέξετε σιγουρευτείτε ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στο χώρο σας, ότι διαθέτει πιστοποιητικά για τα κουφώματα (αναζητείστε τη σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους.

 ¤ Τέλος, η μέγιστη θερμομόνωση δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών. Το μεταξύ τους διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) είναι παράγοντες που δεν πρέπει να αγνοήσετε.